Brokbælter – Ekstra støtte

I dette indlæg vil vi snakke lidt om, hvilket formål et brokbælte har, hvad man kan få af forskellige modeller osv. Det kommer til at dreje sig om brokbælter fra Stotec, som også har et brokbælte til forskellige behov, så det tilgodeser forskellige menneskers behov.

Stomibrok er som udgangspunkt en slags “bule”, som opstår i forbindelse med, at man har fået anlagt en stomi. Her er der hovedsageligt tre slags “buler”, som gør sig gældende:

 

    • Slap bugvæg: Dette kan være et resultat af den operation man får, i forbindelse med anlæggelsen af stomien. Her kan tarmene presse på bugvæggen, og der hvor den er svagest, kan man se en mindre “bule”. 
    • Ægte stomibrok: Dette er et brist i mavemuskulaturen, som kommer i forlængelse af det hul, som tarmen bliver trukket igennem, når stomien anlægges. Den her bule skyldes ofte tyndtarme, som finder vej gennem den bristede mavemuskulatur. Lægger man sig ned, så falder tarmene på plads igen, og bulen forsvinder, indtil man rejser sig op igen. 
    • Subcutan prolaps: Denne type “bule” opstår, fordi tyktarmen, som er trukket frem som stomi under huden, krøller. Her vil der for det meste kunne ses en bule når der er afføring i tarmen, og denne vil blive mindre, når tarmen først er tømt. Her vil der ikke være nogen forskel på bulens størrelse, om man står op eller ligger ned.

Hvad skal man overveje?

Her kan man anskaffe et brokbælte, som kan benyttes til at give støtte til stomibrokket, som gør det mere komfortabelt at have stomibrok. Man skal gerne have fat i et bælte, som naturligvis passer til ens størrelse rent fysisk, samtidig med at man skal have et der kan håndtere det antal af brok eller stomier der nu engang er. Man skal samtidig tænke på ens fysiske aktivitetsniveau, og hvilke fritidsinteresser man har, som kan have indflydelse på, hvilket bælte man skal have. Til sidst skal man også tænke på, om ens brok sidder højt eller lavt. Dette er bl.a. nogle af de forhold man skal tænke på, når man står overfor at skulle anskaffe sig et brokbælte.

Leave a Reply