Nogen sinde overvejet at Samle din egen cykel?

(Jeg benyttede mig af danishbike.dk)

Min historie bag hvordan jeg byggede min egen cykel

Det havde jeg heller ikke for bare 3 måneder siden. Men så mødte jeg tilfældigvis en anden cykellist efter en længere køre tur. Han cyklede rundt på en cykel uden noget bestemt mærke på. Jeg spurgte derfor hurtigt ind til hvad for mærke af cykel han havde sig der, hvor han svarede at han selv have samlet sin cykel fra bunden. Så blev jeg hurtigt interessede i om jeg selv skulle prøve at samle en cykel. Jeg søgte derfor videre på diverse sidder online for at finde steder man kunne købe alle dele til sin cykel. Men jeg blev faktisk forundret over at der ikke fandtes særlig mange steder hvor det var muligt. Jeg fandt dog et sted hvor de også havde mange dele i carbon, som også havde haft min interesse i længere tid. For dem der ikke ved hvad carbon er, så er carbon et meget let metal. Som selvfølgelige gør cykelen meget lettere i sidste ende. Det er også det de professionelle du ser på tv køre rundt med. Hvis hele cykel er lavet i carbon kan man faktisk nemt løfte cyklen i en hånd. Jeg begyndte så småt at få bestil alle delene hjem, hvilket faktisk kom inden for 2 dage, så super service på den del. Efter at have pakket alle delene op fandt jeg ud af der faktisk ingen samlings guide var på det hele. Kun hvordan man samlede de enkle dele. Men når det så er sagt var det ikke særligt svært at få samlet det hele efter hver del er samlet. Jeg vil faktisk påstå at de fleste selv kan samle cyklen uden det store besvær.

 

Til alle dem der stadig overvejer at samle cykel

Så det alle dem der selv har overvejet at samle sin cykle eller bike, så er det bare med at komme igang. Udover hvor nemt det faktisk er at samle sin bike / cykel selv, så er der faktisk også mange penge at hente når du selv samler. Du bestemmer jo selv hvor høj kvaliteten på de forskellige dele skal være. Om det skal være carbon og den højeste kvalitet er selvfølgelig helt op til en selv. Man kan også bare vælge nogen dele, som for eksempel kan man tage cykel rammen og få den carbon da det er den tungeste del på cyklen. Så har du allerede optimeret største delen af cykel. De andre ting er enlig kun for dem der går rigtig meget op i hvor tung cyklen er. Det kan nemlig godt blive semi dyrt at kun bruge carbon dele på hele cyklen. Og mange af delene er det ikke meget vægt du smider. Så hvis du også gerne vil spare lidt vil jeg råde dig til at holde dig fra carbon eller kun benytte dig af carbon stel.  Udover pengene kan du jo faktisk selve design/ bestemme hvordan den skal se ud.

Leave a Reply