Mange iværksætter har nu fået dårligere muligheder for at opstarte sin egen virksomhed for 1 krone. Dette skyldes at det nu ikke er muligt at oprette et IVS mere, der er dog flere der sælger ud af IVS selvskaber nu, så du kan stadigvæk købe et IVS, du skal dog omdanne IVS til ApS inden 2021.

Hvorfor har man fjernet IVS?

IVS også kaldet iværksætterselvskab, blev fjernet da det blev brugt som et snyde selvskab, og største delen af selvskaberne lod man bare løbe konkurs, dette kostede alt for mange penge for staten, da de fleste ikke kørte der selvskaber op hvoraf de kunne omdanne til ApS.
Når man omdanner til ApS skal man have minimum 40.000 op af lommen, dette betyder også at dem der har et iværksætterselvskab (IvS) skal nå at have 40.000 kroner inden 2021 da det ellers vil blive tvangsopløst.

Kan man så overhovedet ikke få iværksætterselskab mere?

Det er nu ikke muligt at oprette IVS mere til 1 kroner og starte virksomhed, dog er der flere andre virksomheder som har købt stort ind, og derfor sælger de IVS til en lidt større sum end hvad de kostede og oprette selv, dog er de stadigvæk billigere end ApS, og derfor kan man stadigvæk komme igang forholdsvis billigt, og man slipper også for alt papir arbejdet samt alt det forarbejde der ligger i det.

IVS kan overtages fra 6.000 kroner, og her spare man altså 34.000 kroner i forhold til hvis man skulle starte med at oprette et ApS til som selvskab.

Kan jeg ikke bare bruge mit nuværende IVS?

Dit nuværende IVS fungere indtil 2021 hvor det bliver lukket eller tvangsopløst, herinden skal du have omdannet det til ApS, dette kan du enten selv gøre for de 40.000 kroner det koster, men du kan også betale dig fra det, ved forholdsvis en advokat eller en revisor, de fleste revisorer eller advokater tager omkring 4-7.000 for denne ændring, alt efter hvor henne i landet du vælger at benytte denne ydelse. Så kan du også bare læne dig tilbage indtil dit ApS er oprettet også komme igang med at arbejde igen og vækst din virksomhed.

Leave a Reply