Sommer er fuldt igang og vi skal i vores smarte sommertøj, dette betyder også at vi fra hoved til tå skal have så lidt på som muligt. Vi har 20-30 grader her i sommeren, så et par shorts en tanktop og et par rieker sandaler er dit go to her i varmen. Når man befinder sig i et varmt klima er det vigtigt at ens fødder kan ånde, ellers får man meget hurtigt vabler samt tørre fødder. Sandalen findes i mange forskellige former, og er man til klassisk sandal med velkro og sokkerne i skoen, så er det faktisk det værste man kan gøre for sin fod sundhed.

Sandaler, slippers, og klipklapper

Der florere altid hvert år billeder af mænd iklædt deres sandaler eller klipklapper med sokkerne i. Mange mener at det er absolut et no go at have sokker i sandalerne, men der findes faktisk en enkelt forklaring på hvorfor vi mænd gør dette. For det første er det mere behageligt at have sokker på, mange er også bange for hvad andre syntes om deres fødder da de fleste fødder er grimme og kigge på, men når man har sokker på, er der også mindre friktion på både vrist og hæl hvilket gør at man får færre vabler, samt man ikke glider i skoen. Når man sveder så er det en måde kroppen prøve at køle sig selv ned på ved at frigive varme, det samme sker når man har feber. Dette betyder også at når man sveder får man våde fødder, og derfor glider man også oftere frem og tilbage i sine sandaler, som så giver vabler og hudafskrabninger.

Der er også mange der bare går i sandaler året rundt, dette har faktisk yderligere en positiv effekt på kroppen. Man har nemlig mindre risiko for at udvikle fodsvamp, da man selvom har sokker på, ånder fødderne bedre.

Børn og sandaler

Når man lærer sine børn at de ikke skal have sokker på i sandaler, så er det faktisk forkert. Dette skyldes at mange sandaler idag er lavet af læder og kunstoffer som indeholder mange skadelige kemikalier, sandaler bliver produceret så billigt efterhånden at kvaliteten også er ikke eksisterende, derfor er det vigtigt at man også køber noget godt fodtøj selvom man ikke får så meget for pengene i forhold til hvad man kan se, så er der stadigvæk meget stor forskel på kvaliteten af materialer i slippers samt sandaler, og hvor godt man går i fodtøjet.

Leave a Reply