Hvilket gardin skal jeg vælge?

Gardiner der er et hav af forskellige muligheder når man skal opsætte gardiner i vinduerene i hjemmet. Hvad skal man vælge og hvad kan de forskellige gardiner for det er nemlig ikke lige meget, læs mere her under og få svaret på hvordan du skal vælge dit næste gardin i vejle.

Rullegardiner

Når man vælger rullegardiner skal man være sikker på mærke og kvalitet er okay. De fleste supermarkeder eller bolig outlets har som regel dårligere kvalitet, da professionelle gardiner ikke kommer fra kina, men fra italien eller skandinavisk design. Tit får man forkerte mål ude i bolig outlets så man skal til at klippe til, men hvis man får det købt professionelt kan man både få i de rigtige størrelser direkte fra leverandøren eller de forskellige farver og mønstre som man ønsker.

Rulle gardiner også nemme at vedligeholde da man bare kan tage en fugtig klud og kører igennem når man har rullet gardinet helt ud.

Panelgardiner

Når vi snakker panelgardiner så er det noget helt andet stof der bruges. Panelgardiner er nemlig opbygget i bredebanner, som kan trækkes frem og tilbage uafhængigt af hinanden. Dette gør at man kan trække de forskellige gardiner for alt efter hvor solen skinner, så man vil stadig kunne få naturligt lys ind, uden at der bare er fuld solskin ind igennem stuen.

Panelgardiner bliver også i visse sammenhæng brugt som rumdeler da man kan differentiere lyset indgang, dette gør også at man kan lave 2 helt forskellige oplevelser i samme rum, ved hjælp af et gardiner. Eventuelt et hygge hjørne og et lyst hjørne til spisebordet osv.

Foldegardiner

Her har man et stykke stof der bliver lagt sammen i lag, inden man trækker det op. Det er det man ser på store gods eller på kroer, altså meget elegante gardiner som passer bedst til spisestuer eller soveværelser. Det kommer helt an på hvad man er til, er man til skandinavisk og elegant design så er foldegardiner en af de bedste gardiner til formålet

Lamelgardiner

Har du kæmpe store vinduer med meget lysindfald, så er lamelgardiner den rigtige løsning til dig, lamelgardiner findes både med og uden motor. Lamelgadiner har med sit eksklusive look, bliver hurtigt en del af designet i dit hjem. Denne gardintype forekommer mest i farven hvid, da de lange hvide stof strimler lyser rummet op ved store vindues partier. Fordelene ved lamelgardiner er at du kan regulere lyset udefra.

Plissegardiner

En fleksibel gardinløsning der passer i alle vinduer, med plisse kan du sælg vælge hvor henne du vil dække af for solen, derved kan du skygge fra bunden af vinduet og stadig få lys ind af toppen af vinduet, så folk fra gaden ikke kan kigge ind af vinduerne men du får stadig lys ind i rummet. Du får stadig nogen elegante gardiner, og hvis du vælger de mørke af dem kan du få dem i mørklægning som hjælper med at holde solen helt ude hvilket også kan have sine fordele.

Leave a Reply