Vi har alle sammen prøvet det, du kører i din bil på landevejen, og lige pludselig begynder bilen at trække til den ene side. Du tænker hvad er nu i vejen med min gamle bil? Dækket er fladt så du skal til at skifte til reserve dækket i bagagerummet. Nu skal du ud og investere i nye bildæk, hvilket også er en dyr fornøjelse.. eller skal du?


Dæklapning

Formålet ved dæklapning er at du spare både tid og penge, de fleste mekanikere har denne ydelse, og du kan til fordel spare mange penge på lapning af dæk. I Stedet For at købe helt nye dæk, kan du nøjes med at få lappet dækket og den er så god som ny. Det koster ikke mere end en biograftur, også er du køreklar igen.

Hvornår er det tid til nye dæk?

Når dit dækmønster begynde at blive slidt, så skal man så småt begynde at tænke på dæk udskiftning. Hvis ikke du har den rette mængde slidmønster på dækket så har du heller ingen sikker hed i glat fører. Dette betyder også er du ude for et uheld har du heller ingen forsikring hvis du ikke har overholdt dine dæk.

 

I 2018 kom der også nye regler for hvordan dækket skal lappes. Du må nemlig ikke bruge en såkaldt prop mere, da disse er usikre og kan have konsekvenser for din kørsel.

 

Hvor meget dæk mønster skal mine dæk have:

  • 1,6 mm dækmønstet minimum
  • Dæk bør skiftes over 6 år

 

Hvem skal jeg vælge når jeg skal have lappet mit dæk?

Din egen mekaniker kan helt sikkert klare det, og de kender som regel også din bils stand i forvejen, så hvis der har været andre faktorer der har spillet ind da din bil er punkteret, så kan de udrettet dette.

Ellers vil det være en fordel at vælge et værksted som kan få dig hurtigt videre. Dette er mottoet på virksomheden din bilpartner som gør et godt stykke arbejde så du kan komme videre i din hverdag.

 

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal få løst problemet, kan de også være en fordel med vejhjælp. Her betaler du 100 kroner i måneden, og hvis uheldet er ude er du sikker på at din bil når frem til et valgfrit værksted, og dermed står du ikke og skal af med 5000 kroner til falk for at have hentet din bil.

 

Leave a Reply