Linolie er en naturlig træbeskyttende olie som kan bruges til nærmest alt. Herunder kan du se hvad linolie er og hvad det kan bruges til, samt hvordan det skal anvendes.

Hvad er Linolie?

 

Linolie er en olie der kommer ved at kværne hørfrø til de er knuste og nærmest bliver til en suppe. Linolie kan bruges til alle træoverflader og skaber en god beskyttelse for selve træet.

 

Hvorfor bruge linolie?

 

Fordelen ved at bruge linolie er at den både kan optage og afgive vand, hvilket andre olier ikke er i stand til. Linolie kan være en god ide for dig hvis du ønsker

at lægge et beskyttende lag over din træoverflade.

Hvordan anvender man linolie?

 

Det der er smarte med linolie er at man kan male på det flere gange hvis første gang ikke var nok, og alt olien er tørret ned i træet. Det kan man nemt gøre uden den helt store forbehandling ved at lade det tørre, hvorefter man gør det rent med vand og så skulle overfladen gerne være klar til en ny omgang olie. Linolie bliver mest brugt som et træbeskyttende middel, men kan faktisk også bruges som et rustbeskyttelsesmiddel. Det kan gøres næsten på samme måde som når man behandler træ. Rengør før brug, hvorefter der smøres et tyk lag olie på. Derudover kan olien faktisk også bruges til undervognsbehandlinger.  

Vigtig viden

Efter brug af olien skal pensler og klude rengøres da olien som sidder tilbage kan være brandfarlig. Olien og ting brugt til på smørelse eller rengøring skal afholdes fra ild, da olien kan være brandfarlig.

 

Personlig erfaring

Her kommer en lille historie omkring min personlige erfaring med linolie og hvad jeg har brugt den til. Jeg har i sommers købt en masse træmøbler. Jeg kunne tydeligt se hvordan se allerede efter en måned hvordan de bare blev slidt ned. Det undersøgte derfor hvilke muligheder jeg havde for at beskytte mine træmøbler.  I min søgen kommer jeg så forbi et website som sælger træbeskyttende linolie til rimelige penge. Jeg køber så et en lille prøve hjem så jeg kan få prøvet det på en træoverflade inden jeg begiver mig ud i den helt store omgang med alle møblerne. Og jeg skal lige hilse og sige jeg var mere end imponeret over resultatet. Derfor købte jeg straks olie ind til alle mine møbler. Og efter at have været i gang med alle møblerne kan jeg kun anbefale at give sig i kast med at behandle sine træmøbler med linolie.

Leave a Reply