Værdien i at genbruge metal

Der kommer efterhånden mere og mere fokus på menneskets indflydelse på miljøet, og derfor er det også nødvendigt at se på genbrug af vores materialer, såsom metal. Det er med til at reducere vores energiforbrug og luftforurening. Altså har det en positiv indflydelse på vores aftryk på miljøet, og det er derfor vigtigt at gøre noget ved.

Bæredygtighed for fremtiden

RIMECO er en dansk virksomhed med over 130 års erfaring i branchen for genbrug af forskellige metaller. Alt efter hvilken type metal der er tale om, er det en mere eller mindre knap ressource, og derfor er det også nødvendigt at genbruge metallerne. Metallet undersøges grundigt, for at det overholder RIMECOs kvalitetsstandarder, hvor der især tjekkes for radioaktivitet, både når metallet ankommer og når det forlader RIMECOs faciliteter. Samtidig bliver det undersøgt af personalet under sorteringsprocessen, både manuelt og med målere på gravemaskinerne. De tager både imod større ordrer på tusindvis af ton til mindre ordrer på en enkelt levering.
Som du måske kan regne ud, er det yderst vigtigt i fx fremstillingen af maskineri til fremstilling af fødevarer, og generelt en hvilken som helst type maskineri, at metallet ikke er forurenet. Derfor er det også vigtigt, at metallet undersøges for radioaktivitet. Ender radioaktivt metal i maskineri, der fx fremstiller fødevarer, kan dette have fatale følger. Det er derfor af yderste vigtighed, at metallet undersøges for radioaktivitet. Her er RIMECO med til at undgå, at der ender radioaktivt metal i deres og senere andres metal, som skal bruges til fremstillingen af et produkt.

Nedrivning som en del af genbrug

Nedrivning er noget som i mange tilfælde er en del af det at genbruge metaller, hvor man er nødsaget til at nedrive eksempelvis gamle kraftværker, som er fulde af forskellige metaller. Her har man hos RIMECO et samarbejde med flere forskellige nedrivningsentreprenører, så det hele går rigtigt til, når noget skal rives ned og genbruges. Man har det udstyr der skal til for at kunne håndtere en hvilken som helst størrelse af scrap, og en hvilken som helst nedrivnings afstand.

Data destruktion

IT udstyr som synger på sidste vers kan ofte indeholde sensitive data såsom fortrolige oplysninger, kreditkort oplysninger, kundelister, forretningshemmeligheder osv.
Her tilbyder RIMECO destruktion af disse data, om det er på et magnetisk medie, en SSD eller et optisk medie fra enten små eller store projekter. Der bliver sørget for, at dataen ikke kan genfindes, at industristandarder er overholdes og at der er den korrekte dokumentation.

Leave a Reply